'Kwart voor 12'

Voorkom '2 voor 12'

Repareer het dak voordat het gaat regenen

Think ahead, act now!

Partnership is een van onze kernwaarden

Samen met u zijn wij op tijd

Betrouwbare stuurinformatie is de basis voor de juiste koers

Making finance matter

Cases

Financieel directeur productie onderneming

Voor een productie organisatie (make-2-order in een niche markt) in het middel van Nederland heeft de Eikenhorst Groep de rol van financieel directeur op interim basis ingevuld.

Bouw ROC

De Eikenhorst Groep heeft voor een Regionaal Onderwijs Centrum (ROC) het projectmanagement gevoerd voor de bouw van een geheel nieuw onderwijscomplex (36.000m2). Na de planvorming had het bestuur de uitdrukkelijke wens om het project te realiseren binnen het gestelde budget en scope en binnen de geplande tijd. Door het snel inregelen van een adequate (project) AO en een hoge mate van inhoudelijke betrokkenheid is op tijd opgeleverd en is men ruim binnen de begroting gebleven.

Ontwikkelen SEPA interface

Als gevolg van de SEPA kunnen betalingen op verschillende wijzen worden “gerouteerd”. Parameters hierbij zijn transactiekosten, snelheid en beschikbaarheid. Voor het ontwikkelen van een interface met een bekende creditcard maatschappij ten behoeve van een generiek payment platform heeft de Eikenhorst Groep het projectmanagement geleverd.

Car As Power Plant

De TU Delft ontwikkelt binnen het concept van “The Green Village” een parkeergarage waar auto’s met een waterstof brandstofcel elektriciteit kunnen terug leveren aan het net. Zowel het toekomstige business model als de financiële (ict) afwikkeling van de transacties moeten worden doordacht en ontwikkeld. De Eikenhost Groep levert kennis en ervaring op dit gebied.

Marketingbureau Amsterdam

Voor een merkactivatiebureau in Amsterdam heeft de Eikenhorst Groep in 2011 een geheel nieuwe opzet van de administratieve organisatie en juridische structuur verzorgd. Nadat de door de Eikenhorst Groep geworven Financieel Directeur dit jaar vertrok, vulde de Eikenhorst Groep zowel zijn functie als die van een uitvoerende financiele functie op tijdelijke basis in.

Software Ontwikkelaar Gelderland

Voor een ontwikkelaar van softwaresystemen op het gebied van Facility Management verzorgde de Eikenhorst Groep het opstellen van de geconsolideerde jaarrekening. Daarop volgend werd de functie van Global Group Controller gedurende 5 maanden tijdelijk ingevuld.

Begeleiden verkoop bedrijfsonderdeel

Voor een gespecialiseerd uitzendconcern in Amsterdam werd door de Eikenhorst Groep de desinvestering van een substantieel bedrijfsonderdeel succesvol begeleid. Van het opstellen van het verkoopmemorandum, het selecteren van potentiële kopers, het voeren van de onderhandelingen tot en met het sluiten van de transactie.